Voor wie?

Feel Good coaching is ontwikkeld voor kinderen tussen de 8-18 jaar. De naam zegt het al: het is gericht op je goed voelen en blij zijn met jezelf. Het voornaamste doel is het kind zijn of haar kwaliteiten te laten inzien, zelfvertrouwen te vergroten, te leren ontspannen, emoties te uiten, om te gaan met gevoeligheid, perfectionisme en te focussen op positieve gedachtes. Het programma bestaat uit 5 sessies waarin het volgende aan bod kan komen:

  • start met een dansoefening om zelfvertrouwen te vergroten en emoties te uiten (mocht dit niet aansluiten bij het kind kan dit worden vervangen door andere oefeningen, geef dit dan van te voren aan)
  • Feel Good oefeningen (zie hier een voorbeeld)
  • Feel Good spellen zoals “houding voor zelfvertrouwen en rollenspellen”
  • thuiswerkopdrachten (zie hier een voorbeeld)*
  • leren ontspannen door yoga oefeningen (zie hier een voorbeeld)
  • eindkoffer (op papier) gevuld met alle oefeningen en handvaten voor het kind om op terug te vallen

*Tijdens de sessies wordt veel aangeboden en worden veel oefeningen gedaan. Om het effect van deze oefeningen te vergroten worden er na elke sessie 1 of meerdere thuiswerkopdrachten meegegeven. Het is van belang dat hier tijd en aandacht in wordt gestoken om zo de nieuwe handvaten eigen te maken.

Het aanbieden van nieuwe manieren van denken, zelfinzichten, oefeningen en opdrachten zorgt ervoor dat er een “koffer” wordt gevuld met handvaten waar een kind op kan terug vallen als hij of zij zich wat minder goed voelt, weinig zelfvertrouwen ervaart of gespannen is. Een levensles dat eigenlijk voor iedereen fijn is om mee te nemen en al helemaal als een kind hier extra baat bij heeft. Wil je meer informatie of graag een telefonische toelichting dan kun je contact opnemen via dit contactformulier.